Facebook hozzászólás
1 472

NYÁRI ÖRÖMKÖDÉS

Spenót és fokhagyma szerelme, avagy nekem nagy öröm a kiskert

Indul a kiskert; sarjad, növekszik, érik, virul, és mosolyog a sok-sok finomság. A drága szomszédok szedik, elkészítik, és megeszik. …de a kert az nem áll meg – sarjad, növekszik, érik, virul, és mosolyog a sok-sok finomság. A drága szomszédok pedig szedik, és szedik…, és nekem adják, mert a Csabi szereti, elkészíti, és megeszi. Csabi nem más, mint az őrülten jó ételek tudója.

Spenót és fokhagyma házassága, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pulykahúst kis kockákra daraboljuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani. Amikor már elvesztette nyers színét, és egy kis pirult színt is kapott, megsózzuk, majoránnával és 4 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük, majd vízzel felöntögetve, (mint a pörköltnél) puhára főzzük. Az utolsó forrásnál, a tejszínből és a lisztből készült habarással besűrítjük. Én az intenzív íz érdekében itt végén, a tejszínnel együtt még egy gerezd zúzott fokhagymát is adok hozzá – teszi hozzá az őrülten jó ételek szakértője!

A tésztát kifőzzük. A spenótot megtisztítjuk, a „szárrészét” szükség szerint kivágjuk, kitépkedjük, majd a leveleket durván felaprítjuk. A kenyérszalonnát kis kockákra vágjuk és egy-két evőkanálnyi olívaolajon megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a spenótot, és pillanatok alatt megfonnyasztjuk, megborsozzuk, ha igényli  megsózhatjuk, és a kifőtt tésztával alaposan összeforgatjuk.

Tálaláskor a spenótos tésztára halmozzuk a pulykaragut.

Olcsó spárgakrémleves

Spárgák, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Örülök, hogy annyian érdeklődtetek a spárgás receptek iránt! Ezen felbuzdulva, most itt a legújabb költeményem, használjátok egészséggel!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!