Facebook hozzászólás
7 581

Spenót saláta eperrel és fetával

Eper szezonban keresve sem találhatnánk kellemesebb társaságot a spenótnak, a hatást pedig egy darabka fetával koronázhatjuk meg.

Spenót saláta eperrel, Kép: flickr.com
Kép: flickr.com

Hozzávalók:
1,5 dl extra szűz olívaolaj
0,6 dl balzsamecet
1 evőkanál méz
1 teáskanál mustár

40 dkg spenót
30 dkg eper
10 dkg feta sajt
5 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
Az olajat, balzsamecetet, mézet, mustárt és egy csipet sót jól záródó befőttes üvegbe teszünk, majd alaposan összerázunk. Ezzel el is készült az öntet. A megmosott, leszárított spenótot tálba tesszük, hozzáadjuk a félbe vágott epret, rámorzsoljuk a fetát, meglocsoljuk az öntettel. Végül megszórjuk a mandulaforgáccsal.

Eper, te drága!
Az igazi tavasz megérkezését az jelzi, amikor megjelennek az illatos, édes eprek a piacokon. Persze ilyenkor nem szabadföldi az eper, de attól még lehet nagyon finom. A spanyol és görög importból származók más textúrájúak, mint amihez a magyar ízlés szokott, sokkal kevésbé lédúsak, mint a hazai.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!