Facebook hozzászólás
934

Spenótos cukkinileves – az idei nyár slágere

Külön a cukkinit és a spenótot is imádom, de sosem hittem volna, hogy így együtt még különlegesebbek. Ez a tartalmas, zöldségekkel felturbózott leves a különleges fűszerezéssel, bizonyára a nyár kedvence lesz.

Már a színe is csábító
Már a színe is csábító

Hozzávalók:

betéthez:
4 szelet kenyér,
fokhagyma,
olívaolaj

leveshez:
1 nagyobb póréhagyma
1 nagyobb krumpli
2 közepes cukkini
1 pritamin paprika
100-200 g friss spenót
2-3 bögre zöldséges alaplé
1 kiskanál(kk) curry
1/2 kk őrölt kömény
1/2 kk kurkuma
só,bors, olíva olaj

Elkészítés:

A kenyeret felkockázzuk és a fokhagymás olívaolajban lassú tűznél megpirítjuk,majd félretesszük. A spenótot alaposan megtisztítjuk, és kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Egy külön edényben olívaolajban lassú tűznél megpirítjuk a kurkumát, a curryt, és a köményt. Belerakjuk az egyformára feldarabolt zöldségeket, majd felöntjük alaplével, és 1o percig főzzük. Ezt követően beletesszük a spenótot, és pár percig összefőzzük.(Közben kiszedünk pár levelet díszítésnek.) Forralás után a többit botmixszel pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tejszínnel felöntjük. Tálaláskor belerakjuk a félretett spenót leveleket, és megszórjuk kenyérkockával.

spenótosfetás-pite-e1492626401766

 

 

Akkor most feltálaljuk az 5 legjobb spenótos finomságunkat! Kattints tovább a receptekért!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!