Facebook hozzászólás

Spenótos – gombás lasagne

Pompás vacsorát készítettünk hús nélkül! Örülhetnek a vegetáriánusok és a böjtöt betartók, de nagy sikere lehet szélesebb körben is. Izgalmas gomba-spenót párosítás!

Ugye milyen gusztusos?

Hozzávalók:

  • 50 deka lasagne tészta
  • 30 deka megtisztított spenót
  • 40 deka gomba
  • 3 kanál olaj
  • só bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 deci szójatej v növényi tejszín
  • 2 kanál liszt,
  • szerecsendió
Elkészítés:
A spenótot megpároljuk, a gombát megdinszteljük . Az olajon ( vagy margarinon) megpirítjuk a lisztet, felöntjük a szójatejjel v. növényi tejszínnel, hozzáadjuk a fokhagymát és belereszelünk egy kevés szerecsendiót.Hőálló edény aljára öntünk az így elkészített besamellből, majd rárakjuk a tésztát, erre a spenótot, ismét a besamellt, a tésztát, a gombát, a besamellt, a tésztát és legvégül a tetejére a besamellt. Én még 1o dkg növényi sajtot a legvégén ráreszelek.

2oo fokon 3o percig sütjük (én a lasagnet amikor sütöm, fóliával letakarom hogy a tészta megpuhuljon). A fóliát akkor veszem le, amikor rárakom a sajtot és 5 percre még visszateszem a sütőbe.

Aki a lasagne-t nem kedveli, az készíthet pitét is a gombából és a spenótból!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!