Facebook hozzászólás
443

Spenótos, zöldborsós tagliatelle

Harsogóan zöld, tele van ízekkel, ráadásul szűk fél óra alatt el is készül? Igen, van ilyen… Használd hozzá a kedvenc tésztádat. Ha az éppen nem a tagliatelle, hanem a fussili vagy a spagetti, akkor azt.

Spenótos zöldborsós tagliatelle, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
a pestóhoz
5 dkg fenyőmag
2 dl olívaolaj
egy nagy marék friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma

30 dkg tagliatelle
20 dkg friss vagy fagyasztott borsó
20 dkg spenót
1 citrom

Elkészítés:
Tegyük robotgépbe az előzőleg kissé megpirított fenyőmagot, bazsalikomot, fokhagymát, fél citrom levét és héját, egy kevés sót, készítsünk belőle mártást. Főzzük ki a tésztát, tegyük az edénybe a borsót is. Ha frisset használunk, tegyük ezt a főzés elején, ha fagyasztottat, akkor elég félidőben. Szűrjük le a tésztát és a borsót, majd tegyük egy serpenyőbe, öntsük rá a pestót, szórjuk rá a spenótot, és melegítsük össze az egészet. Végül permetezzünk rá még egy kis citromlevet, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

Gorgonzolás, diós tagliatelle
A tagliatelle – széles metélt – az egyik kedven tészta fajtám. Az étel pedig egyike azoknak a vacsoráknak, amik egy fárasztó, undok nap után igazi melegséget költöztetnek a gyomorba éppúgy, mint a lélekbe.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!