Facebook hozzászólás
1 245

Stefánia vagdalt füstölt házi kolbásszal

Ismételten a Kamra Java csomagolópapírjáról választottam egy remek receptet. Már most összefut a nyál a szájamban! Nálunk ez lesz a hétvégi, ünnepi menü! A kolbász már a kamrában „figyel” kedvenc füstölt húsos boltomból, darált húst meg később veszek.    

Kolbászok füstölése, Kép: wikipedia
Így füstölőnek a kolbászok, Kép: wikipedia

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 50 dkg nem túl száraz házi kolbász
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 kk fűszerpaprika
  • őrölt majoránna ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 ek sertészsír a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A darált húst mélyebb tálba tesszük. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. A fokhagymát, hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és szintén a húshoz tesszük. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, a masszához adjuk beleütünk egy tojást, megszórjuk sóval, borssal, paprikával, kevés majoránnával, jól összekeverjük. Kóstoljunk! Ha kell, együnk még bele fűszert! A darált húst elfelezzük. A őzgerincformát a zsírral kikenjük, a hús egyik felét szépen elhelyezzük a tepsi aljába. A kolbászt a közepére helyezzük, és befedjük a húsmassza másik felével. Hosszúkás cipőt formálunk belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Lefedjük alufóliával a formát , majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, beletesszük a formát, és így sütjük kb. másfél órát, ezután levesszük a fóliát és még 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Paprikás krumpli füstölt kolbásszal
Valami gyorsat és jót szerettem volna készíteni valamelyik nap, így gondoltam ki a paprikás krumplit. Kivettem a hűtőből a kolbászt, és akkor fedeztem fel, hogy a csomagolópapíron remek recepteket olvashatok. Rögtön belei is szerettem! Fogadjátok szeretettel a Kamra Java receptjét, és meglátjátok, Titeket is elvarázsol a kamra füstölt kolbásza!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!