Facebook hozzászólás

Strandkaja otthon? Na ná!

Igen, tudjuk, a hekk nem balatoni hal. De mit csináljunk, ha egyszer ez az egyik legnépszerűbb balatoni strandkaja, és mi imádjuk? Otthon is elkészíthetjük, sőt, nem feltétlenül kell olajban tocsognia sem…

Sütőben sült hekk, Kép: Kandikó Judit
Kép: Kandikó Judit

Hozzávalók:

fagyasztott, vagy friss hekk

 

Elkészítés:

A fagyasztott heket felolvastjuk, beirdaljuk, a hasát felvágjuk. Besózzuk alaposan, majd paprikás lisztben megforgatjuk. Olajsprayvel lefújjuk a belisztezett darabokat, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Süthetünk mellette steak burgonyát is (ennek fagyasztottnak kell lennie, a friss burgonyának jóval több idő kell, míg megsül), azt az utolsó 10 percben tegyük a hal mellé.

Halfilé zöldségágyon, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

 

 

 

 

Törekedjünk arra, hogy minél több halat fogyasszunk, jót tesz az egészségünknek. Ez a csodásan kinéző halfilé ráadásul zöldség ágyon pihen, duplán egészséges. Receptért kattints a képre!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!