Facebook hozzászólás

Strandkaja otthon? Na ná!

Igen, tudjuk, a hekk nem balatoni hal. De mit csináljunk, ha egyszer ez az egyik legnépszerűbb balatoni strandkaja, és mi imádjuk? Otthon is elkészíthetjük, sőt, nem feltétlenül kell olajban tocsognia sem…

Sütőben sült hekk, Kép: Kandikó Judit
Kép: Kandikó Judit

Hozzávalók:

fagyasztott, vagy friss hekk

 

Elkészítés:

A fagyasztott heket felolvastjuk, beirdaljuk, a hasát felvágjuk. Besózzuk alaposan, majd paprikás lisztben megforgatjuk. Olajsprayvel lefújjuk a belisztezett darabokat, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Süthetünk mellette steak burgonyát is (ennek fagyasztottnak kell lennie, a friss burgonyának jóval több idő kell, míg megsül), azt az utolsó 10 percben tegyük a hal mellé.

Halfilé zöldségágyon, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

 

 

 

 

Törekedjünk arra, hogy minél több halat fogyasszunk, jót tesz az egészségünknek. Ez a csodásan kinéző halfilé ráadásul zöldség ágyon pihen, duplán egészséges. Receptért kattints a képre!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!