Facebook hozzászólás
490

Sült ananász karamell szósszal

Néhány éve tele vannak a szupermarketek ananásszal, igazán jó áron is hozzá lehet jutni ehhez a csemegéhez. Készítsünk belőle különleges ínyencséget!

Ananász, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 ananász
1 ágacska rozmaring
1 rúd vanília
1 rúd fahéj
1 evőkanál fűszerkeverék, összetevői:barna cukor, só, chilipor, feketebors, cayenne bors,  pirospaprika, fahéj
vanília fagylalt a tálaláshoz
2 evőkanál méz
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 dl tejszín

Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 180 fokra. Készítsük elő az ananászt: teteje-alja mehet a kukába, talpára állítva meghámozzuk, az is mehet a kukába. Vágjuk félbe, távolítsuk el a kemény, fás közepét, majd tegyük a mélyedésbe a rozmaringágat, a fahéjat és a félbevágott vaníliát. Tegyük tűzálló tálba a gyümölcsöt, szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Egy másik edényben magas hőmérsékleten olvasszuk meg a cukrot, és amikor már barna, dobjuk bele a vajat, a mézet és a tejszínt. Öntsük a szószt az ananász tetejére, majd tegyük fél órára a sütőbe. Néha fordítsuk meg. 30 perc után vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a belsejéből a feleslegessé vált fűszereket. Lehet szeletelni, tányérra tenni, meglocsolni a szósszal. A vaníliafagylalt tökéletesen kiegészíti a kompozíciót.

Japán gyümölcsnyárs bundázott sült fagylalttal
Igazi keleti desszert csupa olyan finomsággal, ami a magyar ízlésnek nagyon is megfelel. Ugyanakkor a sült fagyi biztosíték arra, hogy ezt a csinos tálat mindenki nagyon egzotikusnak fogja találni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!