Facebook hozzászólás

Sült kacsamájas grill burger kéksajt mártással

Szuper dolog az otthoni grillezés, talán az egyik legjobb tavaszi, nyári kikapcsolódás barátokkal vagy a családdal a sütögetés. Zoltán mesterfokon űzi a grillezést.

Sült kacsamájas grill burger, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:
darált marha lapocka
császárszalonna
kacsamáj
kék sajt
tejföl
citrom
cukor

Gouda sajt

Elkészítés:
Daráltattam egy kilónyi marha lapockát, na meg gyönyörű császár szalonnákat is szeleteltettem a Pásztor húsnál, majd otthon 14 dkg-os húspogácsákat készítettem belőlük. Se só, se bors, semmilyen fűszer nem került rájuk – majd csak a grillen kapják meg a kívánt ízesítést a pogácsák.
A kacsamájat közepesen vékony szeletekre vagdostam – ezek és a bacon-ök majd szintén a grillen, de serpenyőben készülnek el. Tomi készített egy kéksajtos mártást, aminek az alapja az összetört sajt, tejföl, kevés citrom, cukor, só és bors volt – amiket alaposan összedolgoztunk.
A Gouda sajtot vékonyra szeleteltem, majd az előkészített anyagokkal és némi söröcskével kivonultunk a teraszra.
A grill jobb oldali két lángját teljesen feltekertem, majd a húspogácsákat elkezdtem sütni, amiket menet közben sóztam és borsoztam is. A bal oldali lángon egy serpenyőn kisütöttem a bacon-öket, majd ezt követően a felszeletelt kacsamájakat is – amiket szintén sóztam, borsoztam.
A grill kevésbé meleg részén a felszeletelt hamburger bucikat is elkezdtem pirítani, hogy minden egyszerre legyen forró és ropogós – vagyis elég sok mindenre kellet azért figyelni.
A húspogácsákat fordítás után megint kicsit fűszereztem, majd jött a gouda sajt – tető lecsuk, és a sajt gyönyörűen ráolvadt a húsokra.
A burgerek összeállítása  következők szerint történt: a buci alját megkentük a kéksajtos mártással, majd érkezett egy adag madársaláta, rá a húspogácsa, amire klasszul ráolvadt a gouda. Erre jött két darab, roppanós bacon, a saját készítésű bbq mártás, majd a kacsamáj és a buci teteje.

Zoltán többi receptje itt.

Gombás zöldségleves húsgombócokkal
A zöldségleves mindig más lesz, akárhányszor készítjük el, pusztán azért, mert nem mindig találjuk meg otthon ugyanazokat a zöldségeket. Egy egyszerű gombaleves is lehet frenetikus, elég bele néhány húsgombóc.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Rekord melegek!

Bár front nem érkezik, a szervezetünket érő terhelés mégis fokozódik. Az átlagosnál több mint 10 fokkal melegebb…

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…
1 / 1 501

OTTHON

Ez az igazi rezsicsökkentés

Duplájára nőhet az energiahatékonysági felújítási költsége annak a mintegy 590 ezer még nem szigetelt panelháznak,…

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…
1 / 348

HÍREK

1 / 1 154

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!