Facebook hozzászólás

Sült kacsamell boros szilvával

Az ősz egyik jó része szerintünk az, hogy időnként megengedhetünk magunknak kicsit súlyosabb ételeket is. Ha pedig lúd (vagyis kacsa), akkor legyen kövér: társítsuk aszalt szilvával és borral!

Kép:sxc

Hozzávalók:

4 kacsamell, 5 deka kacsazsír, 6 gerezd fokhagyma, majoránna, só, 1 kiló szilva (lehet aszalt is, amit főzés előtt egy órán át hideg vízben áztatunk), 1,5 deci vörösbor, citromlé, 2 fahéjdarab, cukor.

Elkészítése:

a megtisztított kacsamelleket megtűzdeljük fokhagymával, besózzuk, majorannával bedörzsöljük, majd kizsírozott jénaiban – gyakran locsolgatva – piros-ropogósra sütjük. A szilvát körülbelül 10-15 percig főzzük a vörösboros vízben, amelyet citromlével, cukorral, fahéjjal ízesítünk. Levében hagyjuk kihűlni, majd a sülttel együtt tálaljuk.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Drága gazdi, most tényleg felforr az agyam!

Az augusztus 20-i ünnepségeken kimondottan erős kánikulában lesz részünk, országszerte 30 fok fölötti, néhol pedig…

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…
1 / 1 491

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!