Facebook hozzászólás

Sült kacsamell boros szilvával

Az ősz egyik jó része szerintünk az, hogy időnként megengedhetünk magunknak kicsit súlyosabb ételeket is. Ha pedig lúd (vagyis kacsa), akkor legyen kövér: társítsuk aszalt szilvával és borral!

Kép:sxc

Hozzávalók:

4 kacsamell, 5 deka kacsazsír, 6 gerezd fokhagyma, majoránna, só, 1 kiló szilva (lehet aszalt is, amit főzés előtt egy órán át hideg vízben áztatunk), 1,5 deci vörösbor, citromlé, 2 fahéjdarab, cukor.

Elkészítése:

a megtisztított kacsamelleket megtűzdeljük fokhagymával, besózzuk, majorannával bedörzsöljük, majd kizsírozott jénaiban – gyakran locsolgatva – piros-ropogósra sütjük. A szilvát körülbelül 10-15 percig főzzük a vörösboros vízben, amelyet citromlével, cukorral, fahéjjal ízesítünk. Levében hagyjuk kihűlni, majd a sülttel együtt tálaljuk.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fullasztó napok váltják fel a hőhullámot!

Heves viharok vetettek véget az idén szokatlanul korán jött hőhullámnak vasárnaptól. A forró napok alatt három…

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…
1 / 1 485

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!