>
Facebook hozzászólás

Sült kacsamell boros szilvával

Az ősz egyik jó része szerintünk az, hogy időnként megengedhetünk magunknak kicsit súlyosabb ételeket is. Ha pedig lúd (vagyis kacsa), akkor legyen kövér: társítsuk aszalt szilvával és borral!

Kép:sxc

Hozzávalók:

4 kacsamell, 5 deka kacsazsír, 6 gerezd fokhagyma, majoránna, só, 1 kiló szilva (lehet aszalt is, amit főzés előtt egy órán át hideg vízben áztatunk), 1,5 deci vörösbor, citromlé, 2 fahéjdarab, cukor.

Elkészítése:

a megtisztított kacsamelleket megtűzdeljük fokhagymával, besózzuk, majorannával bedörzsöljük, majd kizsírozott jénaiban – gyakran locsolgatva – piros-ropogósra sütjük. A szilvát körülbelül 10-15 percig főzzük a vörösboros vízben, amelyet citromlével, cukorral, fahéjjal ízesítünk. Levében hagyjuk kihűlni, majd a sülttel együtt tálaljuk.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 164

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!