Facebook hozzászólás
311

Sült pisztráng bébiparaj-salátával

Áman Attila séf egy könnyű pisztrángrecepttel ösztönöz mindenkit arra, hogy fogyasszunk több halat! Remek fogás, az biztos!

Kép: kapjra.hu

Hozzávalók:

  • 4 db 40 dkg körüli tisztított pisztráng
  • 50 dkg bébiparaj
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 db fehérhagyma
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 4-5 szál kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db citrom

Elkészítés:

A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer. A halakat kívül és a hasüregükben enyhén megsózzuk, hasüregükbe halanként egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál petrezselymet töltünk. A halakat vékonyan megkenjük olajjal, majd sütőpapírral bélelt sütő lemezre tesszük, 220°C-os sütőben 12-16 perc alatt készre sütjük. Amíg a halak sülnek, elkészítjük a salátát. A megmosott, leszárított spenóthoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot, a szeletelt fehérhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, a citrom facsart levével, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.
A pirosra sült halakat a friss salátával tálaljuk.(Áman Attila séf receptje)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!