Facebook hozzászólás
145

Süss Mézesbárányt a locsolóknak!

A legszelídebb húsvéti bárány a mézesbárány. Elvileg nem kell hozzá más, csak egy kis liszt, cukor, tojás és persze: méz. Méghozzá pontosan kiporciózva minden. Kell viszont hozzá némi nosztalgia, kedv, valami olyasmi, amivel megidézhetjük a régi ünnepi sütés-főzések világát, mázas edényekkel, gyúrófával, kenőtollal.

Végy:

50 dkg lisztet,

25 dkg cukrot,

3 db tojást,

5 dkg margarint,

13 dkg mézet,

1  citrom reszelt héját,

őrölt fahéjat

1 kávéskanál szódabikarbónát.

Alaposan gyúrd össze a hozzávalókat, majd lisztezett tálban egy éjszakán át pihentesd! Kiszúró-formával vagy papírsablonnal vágd ki a formát! A tésztát 3 mm vastagra nyújtsd! A nyers mézest tojássárgájával kend meg!

A díszítéshez mandulát, puffasztott rizst, mákot, kókuszreszeléket, szezámmagot, korpát, kristálycukrot használj.

Süsd aranybarnára, jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!