Facebook hozzászólás
1 168

Sütőben sült sonkás tészta

Ki állítja, hogy sonkás tésztát csak húsvét után lehet enni? Még mielőtt beront az ajtón a tomboló nyári hőség, készítsünk egy jellegzetesen magyar tésztát sonkából, sütőben.

Sonkás tészta a sütőből, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
40 dkg kocka tészta
30 dkg főtt, füstölt sonka/tarja  (persze nem sértődünk meg, ha ennél több adódik)
egy kevés olaj
tejföl

bors

Elkészítés:
Főzzük ki és szűrjük le a kocka tésztát. A füstölt húst vágjuk a lehető legapróbbra, nem tartom szentségtörésnek azt sem, ha késes betétű aprító segítségét hívjuk ehhez. 2 dl tejfölt keverjünk a sonkához, ha szükség lenne rá – bár nem valószínű -, sózzuk meg, de borsot adjunk neki tisztességes mennyiségben. Keverjük el a tésztával, szedjük kiolajozott tűzálló tálba, tetejére simítsunk tejfölt, és dugjuk 10 percre 200 fokra előmelegített sütőbe.

Töltött, rántott palacsinta
Gyors vacsorának semmiképp nem nevezném, és bár van benne hús, nem is a húsétel kifejezés jut róla eszembe. No de végül is nem kell mindent kategóriákba préselni. Nálunk ez abszolút ünnepi, vendégváró étel, egyrészt a főtt, füstölt tarja ára miatt, amiből azért minél öbb van benne, annál jobb, másrészt a kicsit hosszadalmas előkészületek miatt. Hétköznapokon csak álmodozunk róla…


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!