Facebook hozzászólás
655

Sütőtökleves egy kis fenyőmaggal

Az őszi-téli időszak kihagyhatatlan fogása a sütőtökleves, ami rettentő egészséges és rettentő finom, mondhatni nem is egyszerű leves, hanem előételként tálalt desszert. És halloweenkor igazán stílusos is!

Kép: Életforma/Fényes Gábor

Hozzávalók
● egy kisebb sütőtök
● 1 nagy fej vöröshagyma
● 10 deka fenyőmag
● cukor
● 8 deka vaj
● 1 deci fehérbor
● 1 liter 100 százalékos narancslé
● 2 deci tejszín
● tökmag
● tökmagolaj
● pici só

Elkészítése
A sütőtök szivacsos közepét kiszedjük, szélesebb szeletekre vágjuk, a húsát megcukrozzuk, és 200 fokon a sütőben megsütjük. Közben egy leveses lábosban a vajon megpirítjuk a vöröshagymát, egy kis serpenyőben pedig vigyázva, hogy oda ne égjen, megpörköljük a fenyőmagot. A megpirított magot hozzáadjuk a hagymához, megkeverjük, majd felöntjük a fehérborral, és kis lángon hagyjuk addig, amíg a leve el nem fő.
Amint a sütőtök és rajta a cukor kezd barnulni, kivesszük a sütőből, és a húsát a héjából kikanalazva rátesszük a hagymás-fenyőmagos alapra. Hozzáadunk egy kevés vizet, ízlés szerint cukrot, és felöntjük a narancslével. Egyet forralunk rajta, aztán összeturmixoljuk. Ezután a tűzhelyre visszatéve, hogy a sűrűsége is megfelelő legyen, a tejszínnel hígítjuk. Amikor krémes állagú lett, lehúzzuk a tűzről, ha szükséges, pici sőt tehetünk bele. Pirított tökmaggal megszórva, kevés tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.

Életforma-tippek

Leveshez igazán kézenfekvő, hogy lábost ajánljunk, mégpedig szépet és praktikusat. Ez a kerámiabevonatos, üvegfedeles lábos mind a két ismérvnek megfelel!

S miután ehhez a recepthez egy kisebb serpenyőre is szükség van, amelyben a fenyőmagot megpiríthatjuk, így egy kisebb serpenyőt is ajánlunk.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!