Facebook hozzászólás
174

Sütőtökös omlett -könnyű ebéd

A szép narancssárga sütőtököt többnyire őszi estéken szoktuk eszegetni. Kedves csemegéje a legtöbb gyereknek, hiszen jó édes,ha sikerül jó fajtát kifognunk.

Sütőtökös omlett A sütőtökből azonban "rendes" ételek is készíthetők. Érdemes kipróbálni a következő omlettet, mert egyszerű elkészíteni, és az asztalon is nagyon szépen mutat.

Elkészítés:

Mossunk, hámozzunk meg egy fél kilónyi sütőtököt, távolítsuk el a magját. A belsejét vágjuk apró kockákra. Egy edényben forraljunk vizet pici sóval, és főzzük benne a tökdarabkákat kb. 5 percig. Öblítsük le hideg vízzel, és jól csöpögtessük le. Mossunk meg egy csokor snidlinget és vágjuk apróra. Verjünk fel 6 tojást 4 evőkanálnyi liszttel és kb. 1 dl tejjel. Adjuk hozzá a tököt és a snidlinget, majd sózzuk, borsozzuk.
Melegítsünk meg egy serpenyőben kb. 3 dkg vajat, öntsük bele a fenti keveréket. Süssük erős tűzön 2-3 percig úgy, hogy időnként lapos fakanállal vagy lapáttal emelgessük meg (nem szabad kevergetni!). Ha kellőképpen összeállt, óvatosan fordítsuk meg egészben, és ugyanígy süssük meg a másik oldalát is.

Tálaljuk egészben, körben feldíszítve zöldségfélékkel vagy tortaszelet alakúra vágva. Adhatunk hozzá bármilyen zöldsalátát. Más köretet nem igényel, mert a tök miatt igen laktató, ezért alkalmas meleg vacsorának vagy akár könnyű ebédnek is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!