Facebook hozzászólás
593

Sváb sajtos galuska Zusmarshausenből

Imádok forgatni Strasbourgban, az Európai Parlamentben! Minden interjú más, miknden téma más, ez mind maga a nagypolitika, amiben egész életemben mozogtam! De nőként más is érdekel! Nemcsak az ottani étteremben találok érdekességeket, hanem az oda-vissza úton is! Ezúttal a sváb konyha egy olcsó, de nagyon egyszerű, de nagyon tartalmas fogását kínálom Nektek!

Sváb sajtos galuska, Kép László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg (négyféle, de nagyjából hasonlóann oldódó sajt, mint pl. trappista, ementáli)
  • 5 dl tejföl
  • 1 nagy vöröshagyama
  • kb. 15 dkg szalonna
  • só, bors

Elkészítés:

Készíts nokedlitésztát a szokásos módon a lisztből, a tojásból, a megfelelő mennyiségű tejből. Főzd ki a forró sós vízben, aztán öblítsd le hideg vízzel. Tedd egy olajjal kikent jénaiba egy részét, majd hintsd meg az összekevert lereszelt sajtokkal,sózd, borsozd, locsold meg tejföllel. Így rétegezd, a végén öntsd rá az összes tejfelt, szórd meg a kockáta vágott szalonnával, a vékony karikára vágyott hagymával, és jöhet a sütő! 200 fokos sütőben 25 perc alatt lesz kész! Elképesztően finom, de nekem kellett hozzá a saláta is, amit ott adnak bőven ehhez a fogáshoz is!

Bajor csoda
Útban Strasbourgba, európai parlamenti tudósításaim kedvenc helyére, egyszer-kétszer megállunk. Így történt ez most is, és ilyenkor – szó szerint – minden érdekel, mindent megkóstolok! Például Bajorországban bármit is rendelsz vacsorára, szinte automatikuson hozzák a salátát. Akkora friss adagot, hogy az például nekem elég is volt az esti étkezésre! Nagyon finom, nagyon egészséges, és nem bonyolult! A farsangi asztalra ezúttal egy fűszeresebb majonéz került! Próbáld ki! Ja, és ha már az Európáai Parlamentből tudósítottam, hoztam nektek egy receptet is az étteremből!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!