Facebook hozzászólás
1 492

Friss kenyérrel az igazi

Székelygulyás füstölt kolbásszal, kiadósan

A székelygulyás az egyik legkiadósabb ételünk, és az biztos, hogy mi mindig rajongunk a kiadós ételekért. Legyen ősz, tél vagy éppen nyár, a gyomrunk bármikor bevállal egy jó kis káposztaételt. Pont ezért is ajánljuk a következő bőséges fogást.

A Székelygulyás alapreceptje nem tartalmaz kolbászt, de miért ne lehetne a jó még jobb? A bennünk élő hedonista azt súgja a fülünkbe, hogy pár karika kolbásztól csakis szebb lehet az élet és nincs olyan fogás, mely ne bírná el ezt a füstölt terhet. Akkor még szép, hogy a Székelygulyás is kap belőle rendesen!

Fotó: depositphotos.com
Hozzávalók:

80 kg sertéshús
15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
2 fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
80 kg savanyú káposzta
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény

Elkészítés:

Pörköltalapot készítünk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd az olajon lepirítjuk. A serpenyőt lehúzzuk a tűzhelyről és állandó kevergetés mellett a hagymát megszórjuk a piros paprikával. Visszatesszük a tűzhelyre és hozzáadjuk a felkockázott húst. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, aztán jöhet a felkockázott paradicsom, paprika, majd a kolbász karikák és az átmosott, lecsöpögtetett savanyú káposzta is. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt készre főzzük. Amikor a hús már megpuhult az ételre öntjük a tejfölt, melyben előzőleg elkevertük a lisztet és az egészet még egyszer összeforraljuk.  Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Még több kiadós fogás:
Tarhonyás hús
Kiadós, szaftos rakott krumpli



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!