Facebook hozzászólás

Szerencsehozó tőkehalam sörtésztában

Szerencshozónak számít szilveszterkor a hal is! A tőkehal, a ponty és a hering a legalkalmasabb ilyenkor az imádatra. A legtöbb országban azt mondják, ahány pikkely, annyi pénzérme hull majd a családra. Ez egy olyan recept, amit több változatban egész Nyuga-Európában sokan ismernek, és Te is gyorsan összedobhatod még a buli előtt! Legszívesebben sört ajánlanék hozzá, de ilyenkor ugyebár azt iszik, mindenki, amit szeret. Ha valaki pezsgőzik, annak azt üzenem, ne felejtsen el egy kicsit a padlóra is önteni. Ha így tesz, a hagyomány szerint jövőre dőlni fog a pénz!     

Tőkehal sörtésztában, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók négy éhes szilveszterezőnek:

Elkészítés:

Először is készítsünk a lisztből, a tojásból, a jégből és a sörből sörtésztát. Az alapanyag maradjon hideg, hogy ne szívja meg magát olajjal. A megtisztított halat nagyjából 5 centis darabokra kell vágni, majd ételízesítővel megszórni. Az így előkészített haldarabokat alaposan forgassuk lisztbe, ezután a sörtésztába. Bő, forró  olajban kell sütni. Kb. 10 perc alatt kész! Sültkrumplival fokhagymás majonézzel illetve fokhagymás, majonézes káposztasalátával is tálalhatod. BUÉK!

Amivel nem foghatsz mellé Londonban
Fish and Chips! Azaz sörtésztában sütött – leginkább – foltos tőkehal sült krumplival, majonézzel, ecettel, ketchuppal, sóval. Mindez – álcázott – újságpapírban, egy jó helyi sörrel! Egyszerűen parádés menü hétköz- vagy ünnepnap Londonban! Ez az, amit feltétlenül ki kell próbálnod! Én ezt – barátaimnak köszönhetően – a London Eye, vagyis a híres óriáskerék tövében kóstoltam! Isteni volt! Köszönet érte!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

HÍREK

1 / 1 152

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!