Facebook hozzászólás

Szilvás pite

Könnyű, finom, gluténmentesen elkészíthető, pillanatok alatt elfogyó sütemény. Készítsetek egyet ti is, annál is inkább, hisz itt a szilva szezon, sokféle ízesebbnél ízesebb fajtát árulnak a piacon!

Szilvás pite, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Készítsünk lisztkeveréket. A hozzávalókat nem kell patika pontossággal kimérni, közepesen púpozott kanalat (mennyiségeket) használjunk.

Lisztkeverék:
2 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál zabliszt
2 evőkanál kókuszliszt
2 kávéskanál kukoricakeményítő
2 mokkáskanál konjakliszt

3 tojás
3 evőkanál eritritol / más fehér cukor / cukorpótló
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna + 1 facsarásnyi citromlé
12 fél szem szilva (lehet több is, rakhatjuk sűrűbben is)

Fűszerkeverék:

1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
1 mokkáskanál vanília
1 evőkanál porított eritritol, kókuszcukor / más cukor vagy cukorpótló

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt. Magvaljuk ki és felezzük el a szilvaszemeket. Béleljünk ki egy tepsit papírral. Készítsünk lisztkeveréket.
A lisztkeverékhez adjuk hozzá a sütőport, szódabikarbónát, a szódabikarbónára facsarjunk kevés citromlevet. Készítsük el a fűszerkeveréket.
Az egész tojásokat az eritritollal keverjük ki alaposan. Adjuk hozzá a kókuszzsírt. A kikevert tojásokhoz adjuk hozzá a lisztkeveréket. Piskótaszerű, folyós tésztát kell kapnunk. Ha sűrűnek találjuk, evőkanalanként adjunk hozzá valamilyen növényi krémet. A masszát öntsük a bélelt tepsibe. Ha a tepsink mérete megfelelő, a tészta vékonyan terül el a tepsiben.
Minden egyes szilvaszembe, a magok helyére tegyünk egy mokkáskanálnyi fűszerkeveréket és a megtöltött magházzal lefelé nyomjuk bele a masszába, szép szabályosan, hogy ennek mentén tudjuk majd szeletelni.
Süssük 20-25 percig 180 fokos sütőben, illetve tűpróbáig. A papír segítségével emeljük ki a tepsiből, hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.

Hull a szilva a fáról
Ha csak azt tudnánk a szilváról, hogy számos egészségvédő tulajdonsággal rendelkezik, jól használható kalóriaszegény diétában, illetve hogy meglehetősen gazdag A-, B- és C-vitaminban, akkor is érdemes lenne belőle bőséggel fogyasztanunk ősszel.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hurrá! Frontmentes hétvége, használjuk ki!

A hét utolsó napjain még kellemes, tavaszi időben lesz részünk, azonban a jövő hét elején változás kezdődik!

Miért nem érti a Nagyi, amit mondok?

Dr. Andrew E. Budson neurológus a Psychology Today oldalnak írt cikkében egy nemrégiben nála járt betegét idézi…
1 / 1 474

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 127

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!