Facebook hozzászólás
202

Színes és rafinált ételek

A színes, a tányéron rafináltan elrendezett étkek harmonikus látványa pozitívan befolyásolja az asztalhoz ülők lelkiállapotát, gerjeszti a kulináris élvezet iránti vágyat, felerősíti a jókedvet és az életörömöt.

Zöldspárgás sárga tőkehal

Hozzávalók: 60 deka sárga tőkehalfilé (tonhallal is helyettesíthető), 60 deka
zöldspárga, 3 evőkanál citromlé, 3 tojássárgája, 2 deci tejszín, 10 deka vaj, só, őrölt bors, 1 evőkanál friss, durvára vágott tárkonylevél, cukor.

Elkészítése: a szeletekre vágott halat sózzuk, borsozzuk, majd a citromlével megöntözzük, és körülbelül fél órára hűtőbe tesszük. A megtisztított spárgát cukros-sós-citromos vízben néhány percig roppanósra főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel (gőz fölött) pár perc alatt összefőzzük, sózzuk, borsozzuk, pici tárkonnyal és citromlével ízesítjük, majd 2 deka vajjal mártássá keverjük. A halszeleteket a maradék vajon mindkét oldalukon átsütjük, tálra rakjuk, mellétesszük a spárgát, és leöntjük a mártással. A maradék tárkonnyal díszítjük. Párolt rizzsel kínáljuk.

Sült csirkecombok paradicsomos babbal

Hozzávalók: 6 egyenlő nagyságú csirkecomb, 8 db mogyoróhagyma, 60 deka paradicsom, 1 doboz nagy szemű fehér bab, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ág friss rozmaring, 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél, 6 evőkanál olívaolaj, 1,2 deci száraz fehérbor, 1,2 deci paradicsomlé, 1 deci víz, ízlés szerint só, őrölt fehér bors, édesnemes őrölt pirospaprika.

Elkészítése: a csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőedényben a fele olívaolajat és 1 deci vizet aláöntve, lefedve pirosra sütjük. A hagymákat ketté, a paradicsomokat cikkekre vágjuk, a babot leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A megmaradt olívaolajon megsütjük a félbevágott mogyoróhagymákat, hozzáadjuk a paradicsomcikkelyeket, a fokhagymát és a zöldfűszereket, néhány percig pároljuk, majd felengedjük a paradicsomlével és a borral, ezután még körülbelül 8 percig összefőzzük. Beletesszük a babot, amivel néhány percig szintén főzzük. Sóval, borssal és pici pirospaprikával ízesítjük. A puhára sült csirkecombokat tálra rakjuk, majd leöntjük a paradicsomos babbal, és bazsalikomággal díszítjük.

Lazac tejszínes narancsszószban, spárgával

Hozzávalók: 4 nagyobb szelet friss lazac, 2 deci tejszín, 1 deci száraz fehérbor, 2 evőkanál kapribogyó, 2 deci halalaplé, 2 narancs leve, 3 deka vaj, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 1 citrom leve, só, őrölt fehér bors.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!