Facebook hozzászólás
2 354

Színes szilveszteri hidegtál – amire mindenki emlékezni fog

Az év végi bulikban a jó italok mellé bizony kellenek a finom pogácsák,az apró szendvicsfalatok, hústekercsek és más csemegék, hogy idő előtt ne dőljünk ki a sorból. Erre a különleges és szemet-szájat gyönyörködtető hidegtálra még másnap is emlékezni fognak a vendégek, ez tuti.

 

Hozzávalók:
A sima sárga roládhoz
  • 6 tojás
  • fél kávéskanál só
  • 3 evőkanál. olaj
  • 3 evőkanál .tej
  • 5 evőkanál liszt
A piros tészta alapja ugyanez, azzal a kivétellel hogy 3 kanál liszt+2 kanál piros paprika kell a tésztához.
A pöttyös tésztában 3 kanál liszt+ 2 kanál darált mák az arány.
A zöld tésztába 2o deka párolt, lecsöpögtetett apróra vágott spenótot teszünk az 5 kanál liszthez..
A tésztákat, (mind a 4 félét) úgy készítjük mint a piskótát, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kb 15 percig sütjük. Még melegen feltekerjük, ahogy a piskótatekercset szoktuk.

Krém

  • 1 kg túró,
  • 7 deci tejföl
  • 1 kávéskanál só

Az alap túrókrémmel megkenjük a tésztát, és tetszés szerint turbózzuk tovább. Ízlés szerint megszórhatjuk főtt tojással, sonkával, kukoricával, uborkával, de sajtkrémet, pirított füstölt szalonnát is tehetünk hozzá. Fűszerezhetjük borssal, kevés fokhagymával, kaporral, kinek-kinek kedve szerint, ezt már mindenki kreativitására bízzuk. Nagyon mutatós és laktató finomság!

De ha valami édesre vágynál, készíts csokitöltelékes golyókat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!