Facebook hozzászólás
302

Szuper finom Gyümölcsös sütemények

A gyümölcsös sütemények amellett, hogy nagyon finomak, még azokkal is megszerettetik a „természetes vitaminokat” akik egyébként nem szívesen fogyasztják azokat.

Körtés-túrós sütemény

Hozzávalók: a tésztához: 25 deka liszt, 15 deka margarin, 10 deka porcukor, 2 tojássárgája, csipet só, fél citrom reszelt héja. A töltelékhez: 50 deka érett körte, 35 deka túró, 2 tojás, 1 vaníliás cukor, 2 deci tejföl, 10 deka vaj, ízlés szerint porcukor, 3 evőkanál pirított zsemlemorzsa, fél citrom reszelt héja, 5 deka mandulaforgács.

Elkészítése: az alapanyagokból elkészítjük a tésztát, amelyet hűtőben körülbelül egy órán át pihentetünk. A töltelékhez az áttört túrót kikeverjük a két tojássárgájával és a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a porcukrot, végül a felvert tojásfehérjét. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleterítjük a kinyújtott tésztát, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Rákenjük a túrókrém felét, megszórjuk a kimagozott, meghámozott és felnegyedelt körteszeletekkel, és rátesszük a maradék túrókrémet. A tetejét meghintjük a mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük.

Habos szilvás lepény

Hozzávalók: 6 tojás, 25 deka porcukor, 25 deka margarin, 25 deka finomliszt, fél deci sütőrum, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj, 1 deci szilvalekvár, 50 deka kimagozott, negyedekre vágott szilva, 2 evőkanál porcukor.

Elkészítése: a margarinhoz adjuk a cukrot és a tojások sárgáját, majd jól kikeverjük. Belevegyítjük a lisztet, a felvert tojásfehérje felét, majd a vaníliás cukrot és a rumot. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és a fahéjban megforgatott szilvát a tetejére rakjuk. Előmelegített sütőben világos rózsaszínűre sütjük. Kivesszük a sütőből, megkenjük a félig sült szilvás tésztát a szilvalekvárral, és néhány percnyi újabb sütés után rákenjük a porcukorral összekevert maradék tojásfehérjét. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük, amíg a tetején lévő fehérjehab szép aranysárga színt kap.

Barackos muffin

Hozzávalók: a tésztához: 4 tojás, 15 deka liszt, 15 deka porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, csipet só, fél citrom reszelt héja, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál víz. A töltelékhez: 30 deka barack vagy nektarin, 15 deka túró, 2 evőkanál porcukor, 10 deka szeletelt mandula.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!