Facebook hozzászólás
352

Szuper jó grill receptek a kerti partira!

A jó idő csábít a kerti partikra, grillezésre. Íme néhány, változatos recept, mely mindegyike 8-10 főre szól. A tényleges létszám szerint arányosan csökkentsük, vagy növeljük a hozzávalók mennyiségét.  

Íme néhány, változatos recept, mely mindegyike 8-10 főre szól. A tényleges létszám szerint arányosoan csökkentsük, vagy növeljük a hozzávalók mennyiségét. S ne feledjük! A grillezéshez mindig frissen vásárolt alapanyagokat használjunk, s ne  a mélyhűtőből vegyük elő a húst!

Jégsaláta szalonnával, márványsajtos öntettel

HOZZÁVALÓK: 1 kiló jégsaláta, 0,5 kiló lollo rosso, 1 kiló húsos szalonna (bacon) 20 deka kéksajt, 0,5 liter tejszín, 0,5 kiló lilahagyma, 20 deka mazsola, 0,5 deci worchester szósz, 2 deka csípős paprika, 2 deka fokhagyma, 1 kiló porított kenyérkocka.

ELKÉSZÍTÉSE: a tejszínt, a worchestert, a fokhagymát és a kéksajtot összeturmixoljuk. Összevágjuk a zöldséget, tálba tesszük, hozzáadjuk a kenyérkockát, és összekeverjük a mártással. A grillen mindkét oldalán ropogósra sütött szalonnaszeleteket hozzáadva tálaljuk.

Citromos tarjatorony ruccolával

HOZZÁVALÓK: 2 kiló tarja, 1 kiló húsos szalonna (bacon), 2 deci citromlé, 4 deka méz, kakukkfű, 2 kiló kaliforniai paprika, 2,5 deci olívaolaj, só, bors, 0,5 kiló ruccola saláta, 0,5 kiló radiccio saláta, 80 deka aszalt paradicsom, 1 deci balzsamecet, mustár.

ELKÉSZÍTÉSE: összekeverjük a citromlét, a mézet és a kakukkfüvet, 8-10 percre beletesszük a tarjaszeleteket. Ezután rátesszük a grillrácsra a húst, amit még meg is sózunk és borsozunk, a kaliforniai paprikát és a szalonnát addig, amíg a hús ízlés szerint át nem sül (körülbelül 10 perc). A salátaleveleket balzsamecettel, olívaolajjal és mustárral készített öntettel ízesítünk, az ebből készített ágyra tesszük a kaliforniai paprikát, rá a tarját, majd a szalonnát, az aszalt paradicsomot, majd a torony tetejére díszítésként ismét salátát.

Argentin hátszín chimi churriy mártással

HOZZÁVALÓK: 2 kiló  hátszín, 1-1 kiló padlizsán, cukkini, sárgarépa, 1,2-1,2 kg paradicsom és kaliforniai paprika, 2 kiló burgonya, 0,5 kiló póréhagyma, só, bors. A mártáshoz: fél liter olívaolaj, 10 deka zúzott fokhagyma, egy csomag petrezselyemzöld, 1 deka oregánó, 2 deci borecet, 1 deka fűszerpaprika, só, bors.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!