Facebook hozzászólás

Tapas, tapas, tapas

A spanyol bárokból indultak világhódító körútjukra ezek az apró falatok. Legyen színes és sokféle, úgy biztosan sikere lesz ennek az ételnek, amit ital mellé vagy előételként is kínálhatunk. A tapas nem egy konkrét recept, mindenből lehet tapas, amit apróra tudunk porciózni, falatonként tudunk tálalni.

Sajtkrémes padlizsán

A padlizsánt vágjuk hosszában vékony szeletekre, majd kevés oliva olajon süssük meg. A krémsajtot kevejük ki a nekünk tetsző fúszerekkel, esetleg fokhagymával, ha nem vendégségre készülünk. Halomzzunk egy kupac sajtot a sült padlizsán szeletre, csavarjuk fel és szúrjuk át fogpiszkálóval.

Májkrémes töltött tojás

Főzzük keményre a tojást, majd hűtsük le és pucoljuk meg. Vágjuk ketté, a sárgáját törjük össze villával, majd keverjük habosra májkrémmel és majonézzel (vagy tejföllel, ami akad). A kréet töltsük vissza a tojásokba. Díszítsük paradicsom szeletekkel vagy oliva bogyóval.

Sonkás mini szendvics

Vágjuk ketté keresztbe a szendvics kenyereket, és kenjük meg egy kis krémsajttal vagy majonézzel esetleg vajjal. Mindegyikre ültessünk egy szelet jó minőségű sonká, amit akkorára tekertünk vagy hajtogattunk, hogy nem lóg le a kenyérről. A tetejére tegyünk egy szem koktélparadicosmot és szúrjuk fel fogpiszkálóra.

Uborkás tonhalkrém

Egy kígyóuborkát vágjunk szeletekre. Készítsünk tonhal konzervből némi citromlével, majonézzel és sóval krémet. Minden szelet uborkára tegyünk egy kanállal a tonhalkrémből.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

Receptek

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!