Facebook hozzászólás

Tárkonyos csirkeragu leves, ahogy a szüleim szeretik

Ez egy kifejezetten laktató, de annál finomabb leves. Túl sok különlegessége nincs, csak azok a pici csavarok, ami az időpontok betartására, a főzőtejszín frissességére, és persze a tárkonyra vonatkozik. Ez utóbbinál természetesen jó a szárított is, de ha teheted, inkább frissen a konyhaablakból, a balkonládából vagy a kertből szedd le! Meghálálják, akik megkóstolják ez a levest!

Tárkonyos csirkeragu leves, Kép: wikimedia
Tárkonyos csirkeragu leves, Kép: wikimedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Kisebb kockára vágom a csirkemellet, a vöröshagymát és a fokhagymát. A többi zöldséget úgy szeleteled, ahogy a szüleid szeretik. (Én pl. karikára szeretem vágni a répákat.  Egy jó nagy lábosban az olajon megdinsztelem a vöröshagymát. Hozzáadom a csirkét, és addig kavargatom, amíg a hús ki nem fehéredik. Jöhet a karalábé, a zeller és a répák.

Rékasi gulyásom, ahogy Apukám szereti
Édesapám mindig is kedvelte a leveseket. Gasztronómiai magyarázata is van, állítja, a levesben a lé a jó. A gulyást is így kedveli – bő lével, kicsi kenyérrel. A hétvégén három tányérral is kért, majd boldog volt, mert végre melege lett, ami nagy dolog egy idős embernél!

Együtt dinsztelem az egészet legfeljebb 10 percig, majd zutyu, hozzáadom az összes fűszert. Felöntöm a vízzel, beledobom a leveskockákat, felforralom, és ekkor visszaveszem a lángot. Amikor majdnem puha minden, jöhet a gomba és a zöldborsó is. Továbbra is kis lángon főzöm az egészet. Az utolsó pillanatban a tejszínhez adok 3-4 merőkanál levest és a lisztet. Gyorsan simára keverem, és amikor a leves újra forrni kezd, beleöntöm. Tálalás előtt adom hozzá a citromlét, és az apróra vágott petrussl megszóróm a tetejét. Pompás egy étel! Legfeljebb, ha egy 1-2 palacsinta lecsúszik utána… Persze, ha nem csak egy tányérral eszel! Mert ezt abbahagyni nem lehet! Jó étvágyat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!