Facebook hozzászólás

JÓL ILLIK E NAPOKHOZ!

Tarte flambée – egy ropogós, igazi elzászi finomság

Mit tehetek, ha több mint húsz éve európai parlamenti tudósítóként pont ez jutott eszembe ezen a napon! Pompás szállásadóm szakácsára csak kacsintottam, és már hozta is! Hmmmmm! Frissen maga a csoda! Szóval, ha már mind döntöttetek Európa jövőjéről, akkor itt egy remek recept Strasbourgból! Már annyiszor forgattam Elzászban és környékén, annyi jó bort kóstoltam hozzá, hogy megérdemli a borvidék, hogy ezúton is népszerűsítsem klasszikusnak mondható különlegességüket, ami mellesleg kísértetiesen hasonlít a magyar langallóhoz, vagy akár az olasz pizzához.

Tarte flambee, Kép: wcifly
Tarte flambee, Kép: wcifly

Hozzávalók

a tésztához:

  • 10 g élesztő
  • 370 g liszt
  • 1 tk só
  • 250 ml víz

a feltéthez:

Magyar és francia minőség, olaszosan tálalva

Készülnek a koktélparti falatkái-a-Károlyi-Gasztro-Akadémián, Kép: Babják Tamás
Kép: Babják Tamás

Ismételten egymásra talált a francia és a magyar konyha a festői botanikus kert közepén álló Károlyi Kastélyban. Fehérvárcsurgón az Accent Hotels közreműködésével immár harmadjára rendezték meg a Károlyi Gasztro Akadémiát, amelynek idén Angelica Károlyi grófnő és Gianni Annoni voltak házigazdái.

Elkészítés:

Tegyük egy tálba a tészta hozzávalóit, dolgozzuk össze jó alaposan a cuccot, és hagyjuk állni 1-2 órát. Ezalatt kockázzuk fel a szalonnát, karikázzuk fel a hagymát. Tegyünk egy kanál zsírt egy serpenyőbe, és a kiolvasztott szalonnára tegyük rá a hagymát, amíg az üveges nem lesz. Most már csak le kell kapni az egészet tűzről. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és jó vékonyra kinyújtjuk. Kibéleljük sütőpapírral a kiszemelt tepsit, beletesszük a tésztát, és nagyjából 10-15 perc alatt kisütjük. Kikapjuk a sütőből, rákenjük a túróval jól összekevert tejfölt, rászórjuk a szalonnát és a hagymát, és még 10-15 percig sütjük. Azonnal szeleteld, és önts egy pohár bort! Európa Egészségére!

Természetesen a feltéteket variálhatod kedved szerint! Lehet például belecsempészni kecskesajtot  mézzel, vagy rukkolát, gombát, epret, levendulát – kedved szerint!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…
1 / 1 500

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!