Facebook hozzászólás
1 576

Tavaszi tojásos nokedli friss fejes salátával

Egyre inkább vágyjuk a tavaszt, a színeket, az illatokat. Éppen ezért Pammer Lívia konyhájában tavaszváró tojásos galuska, alias nokedli készült friss bébisalátával.

Tojásos nokedli, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók a galuskához:

  • 50 deka liszt
  • 1 ek só
  • víz
  • 1 egész tojás, és további 5 db a kész galuskához sütve

a salátához:

  • 2 fej friss fejes saláta vagy 4-5 db bébi saláta
  • az ecetes léhez:
  • 750 ml víz
  • 10-15 dkg cukor
  • 1 dl 10 %-os ételecet
  • egy csipet só

Elkészítés:

A galuskatészta hozzávalóit kikeverjük, de nem kell teljesen simára, csak épp annyira, hogy az alkotóelemek elkeveredjenek, majd bő, sós és forrásban lévő vízhez szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd szűrőbe borítva, hideg vízzel átöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Kevés zsiradékon átmelegítjük, majd az 5 tojást felverjük, sózzuk, és a galuskához adjuk. Alaposan átsütjük. A salátához a hozzávalókból salátalevet készítünk. A friss fejes salátát vagy leveleire szedve vagy negyedbe vágva jó alaposan átmossuk, és a salátalébe helyezzük. Ha túl sokáig áll a lében a saláta megfonnyad, ezért célszerű kevéssel a tálalás előtt elkészíteni. Kihagyhatatlan kora tavaszi étel, csodás színekkel és ízekkel. Emellett egyszerű és gyors – állítja Pammer Lívia. Jó  étvágyat!

Így lehetsz makkegészséges tavasszal is
Sokan megfogadjuk szilveszterkor, hogy fittebb és egészségtudatosabb életet élnünk majd az új évben. Az egyik legismertebb, ötcsillagos sárvári hotel szakértője hasznos tippekkel segít, hogy a kezdeti lelkesedés valóban egész évben kitartson és hónapról hónapra fittebbek legyünk! A telet már megtanultuk, most jön a tavasz.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!