Facebook hozzászólás
532

Tavaszi zöldségleves – krumpligombóccal

Egy jó kis zöldségleves igazi tavaszi vitaminbomba, főleg ha nem a megszokott módon tálaljuk. Ennek most főleg ízhatásában van a különlegessége, és abban, hogy nem hagyományosan levestésztával, hanem krumpligombóccal kínáljuk.

 

Gombócleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 nagyobb sárgarépa,
  • 1 petrezselyem gyökér,
  • 1 kisebb zellergumó.
  • 3+1 nagyobb krumpli,
  • zöldfűszer (lehet vegetával helyettesíteni)
  • pici olaj, só, bors, csipetnyi köménymag
  • liszt
Elkészítés:
Három krumplit külön megfőzünk sós vízben. A többi zöldséget megpirítjuk az olajon a kevés őrölt köménymaggal, és felöntjük kb. másfél liter vízzel, és tovább főzzük. Amikor a gombóchoz való krumpli megfőtt, átnyomjuk krumplinyomón,(vagy csak jól összetörjük) sózzuk, borsozzuk és annyi liszttel összedolgozzuk, hogy könnyű formálható (lágyabb) tésztát kapjunk.
A zöldségfélék mikor megpuhultak botmixszel pürésítjük. Ezt követően ismét felforraljuk, és belefőzzük a gombócokat. Petrezselyemzölddel és tejföllel tálaljuk, de citromkarikákat is adhatunk hozzá.
A krumplis muszakát próbáltad már? Ajánljuk ezt az isteni szerb receptet!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!