Zöldborsó-pesztós tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne vagy más tészta
  • 25 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • 1 marék bazsalikom
  • 10 dkg dió
  • 1 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A zöldborsót forró vízben és 8-10 perc alatt puhára főzzük, szűrőkanállal kiemeljük, majd ugyanebben a vízben megfőzzük a tésztát is – szükség esetén kipótolva még vízzel, sóval. Közben a leszűrt borsót leturmixoljuk a fokhagymával, a bazsalikommal, a dióval, a citrom reszelt héjával és annak kifacsart levével együtt. A pépet sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az olaj felét, majd tovább krémesítjük az aprítóban. Pár perc múlva jöhet az olíva másik fele és a reszelt parmezán sajt is.

Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és összeforgatjuk a zöldborsókrém felével, majd tányérokba halmozzuk, elosztjuk rajtuk a maradék pesztót is, borsot őrölünk rá, ízlés szerint egy kis parmezánnal még megszórhatjuk.