Facebook hozzászólás
364

Tejfölös harcsa roston pirított vargányával

Meleg nyári napokon jól esik valami könnyű étel. De ez nem azt jelenti, hogy le kéne mondanunk a különleges ízekről! A Kapj rá! séfjei ajánlanak receptet.

Kép:Kapj rá!

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg harcsafilé

4 dl tejföl

25 dkg vargánya

4 dkg vaj

őrölt feketebors

olívaolaj

Elkészítés:

A besózott harcsafilé szeleteket olívaolajon serpenyőben megsütjük. A megtisztított, felkockázott vargányagombát pedig egy másik serpenyőben a vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Sütés közben a grillsütőt előmelegítjük, majd a harcsaszeletekre tejfölt kanalazunk, ráhalmozzuk a gombakockákat, és 1-2 percre a sütőbe helyezzük, hogy szépen rápiruljon a tejföl. Vegyes zöldsalátával vagy petrezselymes burgonyával adjuk asztalra. Adhatunk a halhoz olívaolajon átpirított párolt zöldségeket – brokkolit, gombát, sárgarépát, cukkinit, gombát vegyesen – színes köretként, friss bazsalikommal fűszerezve. Borból a sauvignon blanc illik hozzá.

www.kapjra.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!