Facebook hozzászólás

Tejszínes-sonkás-pórés rakott burgonya

Ugye, neked is maradt némi sonka húsvétról! Nem szabad megszabadulni tőle, íme az újrahasznosítás diadala! Burgonyából többféle rakottas variáció létezik. Kedvelt egytálétel, amelyhez alternatív módon lehet variálni a hozzávalókat. Most egy gyors és egyszerű változatot ajánlok.

Tejszínes-sonkás-rakott burgonya, Kép: PP
Kép: Piac&Profit

Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és a fele vajon egy serpenyőben megpároljuk. Rádobjuk a felkockázott sonkát, és néhány percig együtt pirítjuk. Egy tűzálló jénait kikenünk a megmaradt vajjal, és lerakjuk a fele burgonyát. Rátesszük a sonkás pórét, majd beborítjuk a maradék burgonyaszeletekkel. A tejszínbe belekeverjük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a burgonya-rakottasra. Közepesen meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

Sonkás vendégváró tekercsek – sütés nélkül
Na ehhez, aztán tényleg nincs mit hozzátennem! Kellenek az alkatrészek, meg a két kezed! Pillanatok alatt összerakod, és Te lehetsz a  buli sztárja! Hidd el, a saját készítésű falatok sokkal jobban esnek mindenkinek, és Te is arathatod le a dicsőséget! Ez isteni! Majd meglátod!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!