Facebook hozzászólás
544

Télapóváró pudingos kekszkockák – sütés nélkül

Nagyon egyszerű kekszes pudingos sütit készítettünk, és még a sütőt se kellett bekapcsolni hozzá. Egy finom tea mellé igazán mutatós vendégváró desszert, nemcsak az ünnepnapokra.

Hozzávalók:

15139437_1422351084459034_1136423938_n
Nagyon egyszerű és mutatós sütemény

Krémhez:

  • 30 deka háztartási keksz
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 5 kanál cukor
  • 8 deci tej
  • 10 deka főzőcsoki
  • 10 deka kókusz reszelék
  • 15 deka darált dió
  • 20 deka vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Lapokhoz:

  • 20 deka háztartási keksz
  • néhány banános csoki
  • 2 csomag habtejszín
  • 10 deka túró (v tejföl,esetleg mascarpone)
  • csoki reszelék
  • pici rum
  • szükség szerint tej

Hozzávalók:

Krém: A szokásos módon (előírás szerint) a tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingokat és kihűtjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a felolvasztott főzőcsokit, a megpuhult vajat, a darált diót, a kókuszreszeléket és csomómentesre keverjük. Ne ijedjünk meg, ha kicsit lazább krémet kapunk! A simára kevert masszához most hozzáadjuk a 30 deka feldarabolt kekszet,amit óvatosan beledolgozunk.

Tészta:  Mélyebb hőálló edény (vagy kisebb tepsi) aljára beleteszünk 1o darab „kocka kekszet”,(kb ekkora legyen a méretes edény) majd a krémmel megkenjük. Erre jön a következő keksz réteg, aminek a közepére rakhatunk banános csokikat (elhagyható) majd ismét krém, és a műveletet addig folyatjuk amíg vannak hozzávalók.( Igény szerint kevés rummal időnként meglocsolhatjuk a sorokat) A sütemény befejezése egy kekszsor lesz. A készítményünket lefóliázzuk és hideg helyre tesszük megdermedni.
Tálaláskor kidíszítjük tejszínhabbal és megszórjuk csokireszelékkel.
Ha az ünnepi asztalt és a vendégeket is el szeretnéd kápráztatni, akkor íme egy másik pudingos, sütés nélküli csoda! Természetesen sütés nélkül készül ez is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!