Facebook hozzászólás

BOLONDOS BULIHOZ

Tépkedős sajtos-hagymás cipó

Nemes egyszerűséggel csak tépkedősnek hívom ezt az ötletes felhasználását a cipónak. Forrón megtépkedni a sajttal és hagymával gazdagon megszórt kockákat baráti összejöveteleken vagy csak egy délutáni kávézás idején… Pammer Lívia ezt ajánlja!

Hozzávalók:

Tépkedős, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Elkészítés:

A cipót bevagdossuk kb 1 cm közökkel úgy, hogy a cipó alját ne vágjuk át, majd átlósan is ugyanígy. A puha vajba belereszeljük a pucolt fokhagymagerezdeket, sózzuk, majd kissé visszadermesztjük, hogy vékonyra fel tudjuk majd szeletelni. Az újhagymát  karikákra vágjuk, a sajtot apróra reszeljük. A hideg fűszervajat szeleteljük, és a vágásokba illesztjük. Szinte mindegyik résbe tettem egy-egy  szeletet. A reszelt sajtot és a karikázott újhagymát is a résekbe tömködjük. Mehet bele gazdagon a sajtból! A cipó tetejét kevés olivaolajjal meglocsoltam. Sütőlemezre olivaolajat csorgatunk kb. 1 evőkanálnyit, ráfektetjük a cipónkat, és 190 fokon aranyszínűre sütjük. A sajtunk szépen a rések közé fog sülni, a fűszervaj pedig átitatja a cipócskánkat. Apróra vágott friss snidlinggel megszórtam tálaláskor. Ropogós kéreg és ízletes fűszervajas olvadt sajt egy kis újhagymával … már kiszedni is élmény a falatkákat. Amikor a falatkákat eltüntettük, és az alja megmaradt erre is reszeltem egy kis sajtot, és visszadugtam megsülni, majd felszeleteltem. Elfogyott! Nektek is jó étvágyat kíván hozzá Pammer Lívia!

Dürüm csirkehúsból

Dürüm csirkehúsból, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk. Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Ott választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis arannyal az egészet. Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellbőlPammer Lívia konyhájának egyik gyöngyszeme következik!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!