Facebook hozzászólás
2 287

Tepsis csirkecomb vele sült újkrumplival

Kard Éva küldte be ennek az ínycsiklandó csirkecombnak a receptjét, amelynek legnagyobb előnye – azon túl persze, hogy isteni finom -, hogy egy edényben, egyszerre készül a hús és a köret.

Tepsis csirkecomb, Kép: Kard Éva
Kép: Kard Éva

Hozzávalók:

4 egész tanyasi csirkecomb
1 kg újkrumpli
1 db citrom (nagy)
2-3 maréknyi olajbogyó
6-8 gerezd fokhagyma
3-4 db babérlevél
1 dl fehérbor
3-4 ek olívaolaj
A hús pácolásához:
só (ízlés szerint)
1-2 tk ételízesítő
őrölt színes bors
szerecsendió
bazsalikom
kakukkfű
Elkészítés: 
A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze.

A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst. Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort, az olívaolajat, és helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.

Az újkrumplit egy szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Ezután szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.

Vegyük ki a sütőből a tepsit, és locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré a félbevágott újkrumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe. Ezután addig süssük, még a krumpli puhára, és a hús szép pirosra sül. (közben locsoljuk meg a húst a szafttal)

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, majd úgy kínáljuk.

Sajtban sült csirke
Mutatunk egy másik hasonlóan izgalmas, egyszerű csirke receptet, hátha ezt is lenne kedved kipróbálni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!