Facebook hozzászólás
250

Tepsis libasült

Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Talán a legismertebb a tepsiben sült liba, amely télen-nyáron igazi ínycsiklandó étel.

HOZZÁVALÓK:

Méltatlanul hátrányban a hazai konyhában – Kép: Pixabay

6 pecsenyeliba-comb,

6 zöldpaprika,

3 paradicsom,

2 közepes fej vöröshagyma,

6 gerezd fokhagyma,

1,5 kiló burgonya,

1 evőkanál libazsír,

1 evőkanál liszt,

1 teáskanál pirospaprika,

őrölt fekete bors, só.

ELKÉSZÍTÉSE: a meghámozott burgonyát egyenlő vastagságú karikákra vágjuk, majd rászórva a pirospaprikát, a lisztet, ízlés szerinti sót, borsot, összekeverjük, és a libazsírral kikent tepsibe lerakjuk. Megszórjuk a karikára vágott vöröshagymával, kicsit sózzuk, majd a paprikakarikákkal beborítjuk. Erre az alapra fektetjük rá a sóval, borssal bedörzsölt combokat, s a tetejükre pedig rászeleteljük a paradicsomokat. Rádobjuk a fokhagymákat és 1,5-2 deci vízzel felöntve, lefedve közepes lángon sütőben körülbelül egy órán át – közben levével öntözve – puhára sütjük. Ha kész, a combokat a bőrös oldalukkal a zöldségágyon hagyva ropogósra pirítjuk. Idénysalátával tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!