Facebook hozzászólás
1 377

Az olasz konyha világnapja

Lasagne – kicsit másképp

Pasta-pizza-lasagne, ez az itáliai gasztronómia nagy hármasa és ebből mi most az utóbbi receptjét hoztuk el nektek, egy picit tekerve rajta – és ez szó szerint értendő, mert ez egy tekercs.

Hozzávalók

A szószhoz
  • 50 dkg  darált hús
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • só, bors, oregánó
A sajtkrémhez
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg mozzarella 
  • 10 dkg parmezán
  • 1 tojás – enyhén felvert
  • aprított petrezselyem
Tetejére: 
  • 20 dkg mozzarella

+1 doboz lasagne tészta

Lasagne tekercs Fotó: Pinterest
Lasagne tekercs Fotó: Pinterest
Elkészítés

Ez az a recept, ahol igenis meg kell főzni előre a tésztát – különben nem lehet feltekerni, de nem kell teljesen puhára főzni.

Egy serpenyőben az olajon dinszteld meg a hagymát, add hozzá a húst és pirítsd át, majd öntsd fel  paradicsomszósszal. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, az oregánó, só, bors.

A sajtkeverékkel csak annyi a dolgod, hogy összedolgozod az apróra vágott mozzarellát, a reszelt parmezánnal, a ricottával, a tojással és a petrezselyemmel.

A tésztacsíkokat terítsd ki és oszlasd el rajtuk a sajtkrémet, majd kerüljön mindegyikre egy evőkanálnyi a húsos raguból is és tehetsz a közepébe még egy kis sajtot. Tekerd fel a csíkokat és rakd egy tepsibe. Tetejére locsold rá a maradék ragut és borítsd be mozzarellával.

Tipp: Húsmentesen is elkészítheted! Egyszerűen a ragut váltsd ki párolt spenóttal és hazsnálj több fokhagymát.

 

Ha rajongója vagy az olasz konyhának, készítsd el ezeket is: 

Toszkán fehérbableves
Saltimbocca
Tiramisu pohárkrém

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!