Facebook hozzászólás

ANYÁK NAPI MEGLEPETÉS

Tiramisu pohárkrém

Az igazat megvallva, tiramisu szeletnek indult, ami lett is volna, ha kivárjuk a megfelelő időt a dermedésig. De hát az ember gyarló, és nem vár… Aztán, mikor belevágtam a szépen összeállított desszertembe, és észleltem, hogy nem oké a zsoké, akkor gyorsan átkonvertáltam pohárkrémmé a tepsi tiramisut. Meg kell mondjam, meglepő módon még jobb is volt így pohárból eszegetni – írja blogjában Pammer Lívia.

Tiramisu pohárkrém, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztottam. A sárgájákat alaposan kikevertem a 15 deka kristálycukorral, hozzáadtam a vaníliakivonatot és a mascarpone krémet. Ezt kézi habverővel átdolgoztam, és meghintettem egy mokkáskanálnyi őrölt fahéjjal. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá vertem. A habot egy fakanál segítségével a mascarponés krémhez kevertem kis adagokban úgy, hogy a hab ne törjön össze. Aki nem pohárkrémet hanem szeletelhető tiramisut szeretne készíteni az egy csapott  evőkanál zselatint langyosítson fel egy kevés vízben, és csorgassa hozzá a mascarponés krémhez még mielőtt a tojásfehérje habot beledolgozná a masszába.

Lefőztem két adagnyi kávét, hozzákevertem a porcukrot és az amaretto likőrt (vagy rumot ennek hiányában). A babapiskótákat ebbe a keverékbe megforgattam és egy alacsony jénai tál aljába sorakoztattam. A kész krémet a babapiskóták tetejére halmozzuk, egyenletesen eloszlatva. A krém tetejére jöhet egy újabb sorozat kávéba forgatott babapiskóta, rétegezzük egészen addig, amíg az alapanyagok kitartanak. A tetejére egy vékonyabb  fedőréteg krém menjen csak. Fóliával lefedve hűtőben pihentetjük. Ha pohárkrémet szeretnénk akkor ugyanígy járunk el, egy réteg beáztatott piskóta, egy réteg krém, és ezt így míg meg nem telik a poharunk. Ez is mehet a hűtőbe pár órára. Tálaláskor hintsük meg jó minőségű kakaóporral. Vidám pillanatokat kíván: Pammer Lívia.

Igazi kovászos kenyér Pammer Livi sütőjéből

Szent István-napra sütötték az új búzából készült első kenyeret a hagyomány szerint, de az új kenyér havának gyökereit az Ószövetségben találjuk meg. Magyarországon ilyenkor sok helyen aratóünnepet rendeztek mutaságokkal. A nemzeti trikolorral átkötött kenyeret ünnepélyesen szegték meg. Ennek tiszteletére olvassátok Simone gasztroságai közül ezt az egészen kivételes receptet!   

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

HÍREK

1 / 1 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!