Facebook hozzászólás
981

Tojásos gombasaláta

Soha nem felejtem el azt fantasztikus gombakínálatot a barceloniai piacon, már csak ezért sem, mert imádom a gombát minden formában. Sajnos a hazi kínálat meglehetősen szegényes, és bizony kevesen is értenek hozzá. Ezért is örültem meg, amikor az egyik kolléganőm elmesélte, hogy látott rókagombát és pöffeteget is az újpalotati piacon. Annyira megkívántam a gombát, hogy berohantam a legközelebbi nagyáruházba, és vettem egy kis szeletelt csiperkét. Csak ez volt, de adtak hozzá receptet is. Ezt most megosztom Veletek!       

Csiperkegomba, Kép: pixabay
Csiperkegomba, Kép: pixabay

Hozzávalók: 

  • 60 dkg szeletelt csiperkegomba
  • 8 keménytojás
  • 1 fej saláta
  • 5 ek olívaolja
  • 4 kk mustár
  • 1 cs apróra vágott petrezselyem
  • 1 kk cukor

Elkészítés: 

Öblítsd le a gombát, majd egy teflonos serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd át. Készíts salátaöntetet az olívából, a mustárból, a cukorból és a petrezselyemből. Vágd négybe a keménytojásokat. Az egészet keverd össze, töldsd megmosott, papírtörölközővel leitatgatott salátalevelekbe. Jó étvágyat!

Kalóriaszámolós gombás cukkini
Annak, aki bármilyen okból is diétázik, ajánljuk ezt a nagyon egyszerű gombával, paradicsommal töltött finomságot. Az összetevők mellé még a kalóriamennyiséget is leírtuk, mert semmit se bízunk a véletlenre.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!