Facebook hozzászólás
626

Tőkehal spárgával, vajas mártással

Egészséges és finom halrecept, akár kezdőknek is! Nagyobb feladat lesz beszerezni az alapanyagot, mint az ételt elkészíteni. Próbálkozhatunk tőkehal hiányában más feszes, fehér húsú hallal is.        

Friss tőkehal, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
60 dkg tőkehal filé
60 dkg fehér vagy zöld spárga
3 evőkanál citromlé
3 tojássárgája
2 dl tejszín
2 dkg vaj a mártáshoz, 6-8 dkg a hal sütéséhez

bors
cukor
tárkony ízlés szerint

Elkészítése: 
A szeletekre vágott halat sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A megtisztított, fás szárától megszabadított spárgát néhány percig citromos-sós-cukros vízben főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel (gőz fölött) pár percig összefőzzük, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal, citromlével ízesítjük, majd 2 deka vajjal mártássá keverjük. A halszeleteket a maradék vajon mindkét oldalukon átsütjük. Ha kész, tálra tesszük, mellérakjuk a spárgát, és leöntjük a mártással. Petrezselymes újburgonyával kínáljuk.

Kókusztejes tőkehal spárgával
A tőkehal nem igazán elterjedt Magyarországon, de időnként hozzá lehet jutni a Nagycsarnokban, esetleg fagyasztottat is használhatunk ehhez a recepthez. Könnyű tavaszi jelleget ad neki a spárga, de szezonon kívül készíthetjük zöldborsóval is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!