Facebook hozzászólás

KLASSZIKUS KEDVENC

Tökfőzelék a nagyitól

Apukám nem szerette a “K” betűs ételeket, mint pl. a káposzta vagy a tök. Persze, a gyerek azt nem szereti, amit amit a szülők… Eltelt vagy jó 30 év, amikor rájöttem, mennyire imádom a tököt! Ma sem tudtam ellenállni neki, amikor megláttam a zöldségesnél a már legyalult csodát! Gyorsan lefényképeztem, mert, ha elkészítem, nálunk pillanatok alatt csak a hűlt helye marad…

Gyalult tök, Kép: László Márta
Gyalult tök, Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A paprikát rászórjuk, elkeverjük, majd gyorsan rádobjuk a tököt, nehogy megégjen. Megsózzuk, és lefedve hagyjuk szépen megpuhulni saját levében. Néha azért nem árt megkeverni! Kevéske ecettel ízesítjük, a végén rászórjuk az apróra vágott kaprot. Jól elkeverjük a lisztet a tejföllel, ráborítjuk, megkeverjük, és szépen hagyjuk besűrűsödni. Tükörtojással a legjobb! Jó étvágyat ehhez a pompás főzelékhez!

Tök és lecsó, avagy beindultunk…

Tökös lecsó, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Nagy öröm a kiskert még akkor is, ha nekem nincs, illetve nem én művelem… De a drága szomszéd nénik nem hagyják ám veszendőbe menni a nagyon is bőségesen megtermelt javakat, hisz’ ott a Csabi aki mindent elhasznál, ráadásul még szereti is, mondjuk ő mindent szeret, néha még a rántott húst is. A mostani hetek termésének köszönhetően jelenleg is 3 db tök is receptjeim java részét képezik. Steffel Csaba nem hazudtolja meg önmagát, főzzük le a nyarat!!!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!