Facebook hozzászólás
657

Töltött őzlapocka barackos-szilvás körettel

A nyári hőségben nem tanácsolt nehéz ételeket fogyasztani, de a hús hozzá tartozik a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Egy igazi ínyencség a húsételek szerelmeseinek.

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

1,2 kiló kicsontozott őzlapocka,

1 közepes fej hagyma,

20 deka gomba,

20 deka sütőkolbász,

1 zsemle,

fél deci tej,

1 deci tejszín,

1 tojás,

6 szelet főtt füstölt tarja,

néhány szem borókabogyó,

4 evőkanál olaj,

2 közepes sárgarépa,

fél szál póréhagyma,

1 deci vörösbor, 2 deka vaj,

8 szem felezett őszibarack,

20 szem vörösborba áztatott,

magozott aszalt szilva,

fél citrom leve,

só, bors, pici őrölt szerecsendió.

Elkészítése:

A húst felszúrjuk, kívül-belül kissé besózzuk, beborsozzuk. Egy fej finomra reszelt hagymát egy evőkanál olajon megpirítunk, rátesszük a felszeletelt gombát, majd zsírjára pirítjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kolbászmasszát, a tejben megáztatott és kinyomkodott zsemlét, a tojást. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd jól összedolgozzuk, és megtöltjük vele a húst. A nyílást összetűzzük, és befedjük a tarjaszeletekkel. Körbekötözzük, és rászórjuk a durvára tört borókabogyót, majd sütőedénybe rakva, alátéve a maradék olajat, mérsékelt tűzön 45-50 percig sütjük, miközben vizet öntünk alá, és időnként meglocsoljuk a levével.

Végül mellétesszük a felkarikázott sárgarépát és póréhagymát, a hús tetejét megkenjük tejszínnel, és aranysárgára sütjük. Ha kész, a húst kivesszük a sütőedényből, a pecsenyelét a zöldségekkel és a borral forraljuk, majd összeturmixoljuk, ízesítjük, csészébe öntjük. A félbevágott őszibarackokat és a vörösborban áztatott aszalt szilvát a vajon megfuttatjuk, citromlével ízesítjük, majd a tálra rakjuk a hús köré.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!