Facebook hozzászólás
439

Töltött padlizsán

Felsorolni sem lehet szinte, mennyi csodás töltelékkel gazdagíthatjuk a padlizsánt a hústól kezdve a zöldségeken át. Ez egy egészséges változat tofuval és barna rizzsel.

Töltött padlizsán, Kép: maxpixel.freegreatpicture.com
Kép: maxpixel.freegreatpicture.com

Hozzávalók:
4 db padlizsán
10 dkg barnarizs
1 csomag natúr tofu
7 db paradicsom
2 db vöröshagyma
2 ek extraszűz olivaolaj
fűszerek izlés szerint. Pl. bazsalikom, római kömény, kakukkfű, só stb.
Elkészítése:
A padlizsánokat alaposan megmossuk és hosszában kettévágjuk. A húsát bekockázzuk és a sütő rácsára rakva a kockázott felével lefelé, megsütjük. A tofut kockákra vágjuk és kicsi olajon megfuttatjuk Közben a hagymát összevágjuk és kevés vizen megpároljuk. Hozzáadunk 3-4 összevágott paradicsomot és a fűszereket.
A megsült padlizsánok belsejét kikaparjuk és a fűszeres paradicsomohoz adjuk. Kicsit összeforraljuk, majd beletesszük az előzőleg megpárolt rizst, a tofut és az olajat. Ha szükséges, még megfűszerezzük és visszatöltjük a padlizsánokba.
A megmaradt paradicsomokat felkarikázzuk és a padlizsánok tetejére rakjuk. Sütőlapra tesszük és készre sütjük.
Rizs helyett használhatunk kölest vagy bulgurt, esetleg kuszkuszt is.

Baba ganoush
A baba ganoush egy füstös, telt ízű padlizsánkrém, a libanoni konyha egyik legjobb darabja. Sokan összetévesztik a hummusszal, pedig az csicseriborsóból készül, a baba ganoush pedig padlizsánkrém. A közös pont a tahini, azaz szezámpaszta.

Mentés

Mentés



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!