Facebook hozzászólás
1 055

Töltött tojás (húsvéti tál)

Húsvétkor minden recept kincset ér, amiben tojás van, hiszen a tojás az ünnep legerőteljesebb szimbólummal bíró étele.

Húsvéti hidegtál, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók:

8 db tojás
2 dl majonéz
1 teáskanál reszelt torma
1 sárgarépa
2 dl tejföl
2-3 evőkanál vajkrém
zöldségek, só, bors ízlés szerint

zöldpetrezselyem

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, majd amikor kihűltek, megpucoljuk. Minden tojást félbevágunk, és a sárgáját egy tálba kikaparjuk, majd megfelezzük.
Egy tálba beletesszük a lereszelt sárgarépát, hozzáadunk 1 evőkanál majonézt, 1 evőkanál tejfölt, és simára keverjük. A tojássárga egyik felét beleöntjük, ezzel is jól kikavarjuk. Sózzuk, borsozzuk. Zöldpetrezselymet szórunk bele. A vajkémet és a tormát kikeverjük, teszünk bele majonézt és tejfölt, sózzuk, borsozzuk, s tovább keverjük a tojássárga másik felével.
A tojásfehérjéket egy tányérra fektetjük lyukkal felfelé, majd az elkészült két fajta krémmel megtöltjük.
Az elkészült tálat hűtőszekrényben legalább egy órát hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!