>
Facebook hozzászólás

Töltött tök kapormártással és egy férjjel

Egy házasság sorsa a mindennapokban dől el, és azt hiszem, eddig elég jól vettük az akadályokat. Nemrég, egy szombaton ki sem látszottam a munkából, amikor elhangzott a bűvös mondat a konyhából: nem segítenél? Pontosan tudtam, hogy ezt a receptet a férjem is el tudja készíteni, de lementem… Az asztalon már ott állt egy vázában kedvenc sárga rózsám! Igen, jó volt együtt főzni, együtt csinosan megterítve ebédelni, a többit meg a fantáziátokra bízom! Egyszóval így lehet szexis egy töltött tök kapormártással…  

Töltött tök kapormártással, Kép: László Márta
Töltött tök kapormártással, Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tegyük pici tejbe a száraz zsemlét! Pucoljuk meg, majd vágjuk ketté a tököt, kaparjuk ki a magokat. Tegyünk fel egy akkora lábast a tűzre teli enyhén sós vízzel és egy kanál ecettel, hogy a két fél tök kényelmesen elhelyezkedhessen. Amíg melegszik a víz, a hagymát apróra vágjuk, és a serpenyőbe tett vajon megfuttatjuk. Jöhet rá a darált hús.

Bulgur kapros tökkel
Nagyon egyszerű, ízletes, olcsó, hétköznapi, egészséges, vegán étel, amely önálló főételként, de akár köretként is megállja a helyét. Mi stílszerűen kapormártást is készítettünk hozzá, de azért azt is tudjuk, hogy a kaporszósznak kevés rajongója van. Aki viszont szereti, az egyenesen imádja! Az étel a mártás nélkül is finom.

Sózzuk, borsozzuk, és ha a hús már fehéredik, adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, amit apróra tépkedtünk. A legvégén a felvert tojást öntjük hozzá. Ha felforrt a víz, megfürdetjük a derék fél tököket. Pár perc alatt kissé márványossá válik, és ez pont elég! Óvatosan kiemeljük őkelméket, papírkendővel leitatgatjuk. Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Egy mély tepsit olajozzunk ki, fektessük bele a tökpárunkat. Töltsük meg a húsos töltelékkel. Szórjuk meg a reszelt sajttal, húzzunk rá alufóliát (különben hamar ráég a sajt!), és már mehet is a sütőbe! Kb. 20 perc után lekapjuk a fóliát, hogy piruljon a teteje, és már tálalhatjuk is a kaporszósszal!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Hűtött kedélyek az ingatlanpiacon

Csökkenő kereslet és csökkenő tranzakciószámok hűtötték a kedélyeket a novemberi lakóingatlanpiacon. A két erősebb…

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…
1 / 351

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!