Facebook hozzászólás
686

Tudod, mi a granola? Imádni fogod!

Nem most készítettem először granolát, van annak már vagy 3-4 éve is, de vagy nem sikerült túl ütősre, vagy tán kicsit túlpirítottam, szóval nem vonult be a családi repertoárba. A zabkását nagyon szeretjük, mindig van fagyasztott gyümölcs is hozzá a mélyhűtőben, hogy percek alatt elkészítsük, de a granolával való szerelembe eséshez Amerikába kellett mennem, ahol olyat kóstoltam, ami után szóba se jöhetett, hogy ne legyen része a mindennapjainknak ez a reggeli finomság.

Granola, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
5 dl apró szemű zabpehely
2 dl napraforgó
1 dl vörös chia mag
1 csésze zabkorpa
1 csésze dió
1 marék kesudió
1 evőkanál őrölt fahéj
1 teáskanál mézeskalács fűszer
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl juharszirup
2 evőkanál méz
1 marék aszalt vörös áfonya
1 marék aszalt narancshéj kocka

Elkészítés:
A gabonákat és magvakat összekeverjük, megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal és a sziruppal, mézzel, majd 170 fokos sütőben sütjük 10 percig. Ekkor alaposan átkeverjük, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe. Ha megpirult és kihűlt, hozzákeverem az áfonyákat is, végül légmentesen záródó üvegben tartom felhasználásig.

Milyen a jó buggyantott tojás?
Az egyik legjobb, legegészségesebb reggeli a tojás. Tökéletes tápanyag forrás, emellett olcsó, változatosan elkészíthető, nem véletlenül képezi már ősidők óta a táplálkozás szerves részét. Próbáld ki te is reggelire, meglátod, feldobja a napodat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!