Facebook hozzászólás

Túrós csusza Éva módra

Klasszikus magyar recept, külföldön bajos is elkészíteni, mert a legtöbb környező országban nem készítik azt a fajta túrót, amit mi, magyarok. Legjobb, ha nem a kifőtt tésztára tesszük a hideg túrót és tejfölt.

Túrós csusza, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Hozzávalók:
0,5 kg kockatészta
10-15 dkg füstölt szalonna
25-35 dkg túró
0,5 l tejföl
kevés zsír

Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágom, és egy kanálka (mangalica)zsíron ropogós pirosra sütöm. Szűrőkanállal kiveszem a pörcöt belőle. A visszamaradt zsírt egy nagy lábasba átöntöm, ráteszem a túró 4/5 részét, és óvatosan, lassan elkezdem melegíteni. Vigyázni kell, hogy tényleg csak meleg legyen a túró, mert ha túlhevítem, gumi lesz belőle. Amikor már meleg, hozzáadom a tejföl 2/3-át, amivel tovább melegítem az elegyet. Megkóstolom, ha kell, megsózom. A kifőzött tésztát ebbe a masszába szedem, átforgatom, készen is vagyunk. A maradék túrót, tejfölt a tányéron teszem a tésztára, így már nem fogja lehűteni az ételt. A tetején pedig peckesen pironkodnak a pörcök:)

Kavart túrós
Szuper jó, amikor úgy süthetünk süteményt a családnak, hogy utána nem szalad a konyha, és nem kell két órán át mosogatni. Ez a recept egyetlen edényben elkészülhet, és már csak a tepsit kell utána használatba vennünk.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt…

Vihar előtti zaj?

Én ma mindent eladok! Ezzel a mondattal pakolta ki a pultra a pincéből felhordott törött gipszgólyát, csorba kerti…
1 / 347

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 146

Tészták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!