Facebook hozzászólás

Uborkabólé macskajajhoz

Uborkánk a sárgadinnye rokona, már i.e. 10 ezer évvel termesztették a Himalája déli lejtőin. A rabszolgatartó Egyiptomban uborkát adtak a kőfejtőkben dolgozóknak, hogy azzal oltsák szomjukat. Ez a recept is egyfajta szomjoltásul szolgál, de tudd, hogy üdébbé, fiatalabbá varázsolja a bőrt, és a reumatikus panaszok ellen is használ. Egyszerűen imádom!  

Uborkakarikák, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vágd le az uborka két végét, és kóstold meg, nem keserű e? Ha rendben, hámozd meg, és tökgyalun vagy elektromos szeletelőn szeld vékony karikákra. Tedd mély tálba, reszeld rá a citrom héját, és add hozzá a porcukrot. Takard le, mehet a hűtőbe fél órára. Most adjuk hozzá a bort, és tálalásig mehet vissza a hűtőbe. Ha inni készülsz, szűrd le, add hozzá az ásványvizet, és kész. Frissítő, kissé kesernyés, de remek ital – a másnaposoknak is! Egészségedre!

Kapros-tejfölös uborkaleves
No, kérem, ismét egy olyan dolog amit már régóta őrizgetek a kis agyamban. Figyelgetem, ki, hogy készíti, szeretik-e a nagyvilágban, mennyire és milyen klasszikus módozatai vannak, meg ilyesmi… – írja Steffel Csaba. Az Őrülten Jó Ételek szerzője végre elkészítette saját variációját – természetesen saját értelmezésemben. Megpróbálta hidegen, melegen, és a végén azt mondta: EZ TUTI! …és végre egy leves ami ropogós!!!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 145

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!