Facebook hozzászólás

Újhagymás palacsinta Szilviától

Nem szokványos palacsinta receptjét kaptuk Gayer Taubert Szilviától, ez inkább átmenet a palacsinta és a tócsni között. Akár önálló ételként, akár köretként is tálalhatjuk.

Újhagymás palacsinta, Kép: Gayer Taubert Szilvia
Kép: Gayer Taubert Szilvia

Hozzávalók:
60 ml tej
60 ml víz
2 tojás
2 ek vaj
7 dgk liszt
2 db burgonya lereszelve
3 ek szezámmag liszt
1/2 ek só
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük, és kézi robotgéppel összekeverjük, beleaprítjuk az újhagyma zöld részét. A palacsintasütőt kiolajozzuk, és egy palacsintához két evőkanál masszát öntünk, így több kis palacsinta is elfér a sütőben. Mindkét oldalát kb. 1 percig elég sütni.
Az elkészült palacsintákat tejföllel önálló ételként is tálalhatjuk, de remek köret például csirke mellé.

Hortobágyi húsos palacsinta, a családi sztár
Ritkán fordul elő, hogy van annyi maradék csirkepörkölt itthon, amennyiből érdemes lenne nekiállni a hortobágyi húsos palacsintának, de ennek az ételnek a kedvéért nagyon szívesen nekiállok “maradék” pörköltet főzni. Ízléstől függ, a csirke melyik részéből készítjük a paprikást, ajánlom, hogy legyen benne comb is a mellen kívül, nehogy túl száraz legyen a töltelékünk.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Sztárszakácsaink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!