>
A rovat cikkei
Ünnepi receptjeink
Ezt tedd ki az ablakba, avagy a Mikulás álma
Nem csinálnak nagy ügyet az amerikaiak a sütikből. Ilyenkor azért nekidurálják magukat, hiszen az a szokás, hogy a…
Banán és körte, avagy szeretem a sütit
Egy finom ízletes zamatos körte pompás kiegészítője lehet egy jófajta Camembert vagy Brie sajtnak.
A következő…
Nincs karácsony linzer nélkül!
Nem kell mindent az utolsó percre hagyni! Ha szívből szereted a karácsonyt, már most rákészülsz, de nem…
Szilvásváradi pisztrángrolád répákkal, édesköménnyel
Bikavér az egyik legméltóbb magyar bor karácsonyi ételeink mellé! Ehhez komponálta Macsinka János séf ezt az ünnepi…
Szarvasgerinc céklákkal, édes burgonyával
Bikavér, a legismertebb hazai borházasítások egyike. A kékfrankosalapú cuvée sokszínűsége miatt különlegesen…
Biedermeier mákos csók a szomszédból
A karácsonyi kekszek, aprósütemények Ausztriában a biedermeier idején jöttek divatba, és ma is elmaradhatatlan…
Az igazi foszlós fonott kalács
„Régi vágyunk volt egy olyan igazi "békebeli", foszlós fonott kalács készítése. Sokszor csinálunk kalácsot, de…
Márton-napi libamáj tokaji mártásban érlelt szőlővel
Aki nem eszik libát Márton napján, egész évben éhezni fog – szól a szólás-mondás. Libahúst nem, de libamájat…
Liba és alma, avagy egy libának kettő is van
Az a helyzet, hogy egy libának kettő lába van, és ehhez a kettő lábhoz tartozik kettő comb. Nem viccelek,…
Fűszeres libamell hagymás zellerraguval, kukoricakásával
Márton-napra kétféle módon is elkészítettem libás étkem, ami nem mellesleg a melle volt. Kétféle mód? Ez…
Igazi omlós kacsamell-sült Mártinál
Kacsát sütni nem igazán nagy feladat, egy a fontos, sosem szabad kiszárítani! Ha így csinálod, ahogy én, mindig…
Sajttorta málnazselével, sós karamellel Pammer Livitől
Olyan régóta motoszkált már a fejemben a sajttorta, hogy muszáj volt végre elkészítenem. Gyors desszert, csak azt…
Céklasüti
Mivel van céklám, azt el kell használni. Jó szokásom szerint, ismét csak egy variációra gondoltam, merthogy…
Morzsasüti szilvával Pammer Livi konyhájából
Cuki házi szerzőnk egy blogkóstolón mutatta meg, hogy is kell ezt készíteni! Egy gyors és nagyon finom desszert…
Mosolygó fehér házi cipó
opogós, illatos cipót sütöttem gyorskovásszal, vaslábasban. El sem tudom mondani milyen érzés a saját sütésű…
Vörösborban sült kacsacomb zöldséges burgonyával
Szakértőnk azt hitte, kedd van. Azután kiderült, hogy szerda. Na jó, akkor is kacsát készített... És milyen jól…
Asztúriai sült hal a hétvégére
Könnyű annak, akinek tengerész (volt) a férje, és még könnyebb, ha a hajószakácsok mindenütt a barátai voltak. Így…
Pünkösdi süti a nagyitól
Imádta a nagyim ezt a nem túl bonyolult sütit. Nem tudom, honnan a recept, de az biztos, a múlt század pünkösdi…
Báránycomb rozmaringgal, illatos, üde lila hagymával…
Sok háziasszony ódzkodik a bárányhústól, azt gondolva, hogy az sok energiabefektetést kíván. Pedig nem nehezebb…
Panna cotta epervelővel
Végre megérkeztek a piacra is a gyönyörű eprek! Csak gyönyörködök benne, amikor látom a dobozokban mosolyogni a…