Facebook hozzászólás

Üvegbe zárt nyár, ez a lestyán!

Nagyanyáink még nem használtak leveskockákat a vasárnapi húsleveshez. Ők lestyánt tettek el télire! Tegyük el mi is ezeket az étvágygerjesztő, görcsoldó, vízhajtó leveleket! Ilyenkor érdemes learatni, mert ebben az időszakban a legintenzívebb az íze! Húslevesek, csorbák, a kacsasütés káprázatos fűszere! 

Lestyán, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mossuk meg, csepegtessük le a növényt. Vastag szárairól tépkedjük le a leveleket, és vágjuk ne túl apróra. Tegyük sóval meghintve rétegesen egy mély tálba. Nagyjából 10 dkg levélhez 3 dkg só kell. Hagyjuk így vagy 8 órát, majd tegyük jó szorosan az összeesett leveleket tiszta üvegekbe. Zárjuk le, és ha átlátszó az üveg, tekerjünk rá egy kis alufóliát. Ha nem kap fényt, még a színét is megőrzi! Meglehetősen intenzív az íze!

Sós uborka télire

Úgy látszik, ez a hét a befőzés, a télre készülődés időszaka lett. Valahogy minden növény, gyümölcs, zöldség hamarabb érik. Akkor pedig nincs mit tenni, most kell feltölteni a kamránkat. Szerintem már meg sem lep senkit, hogy ez is a lőrinci nagymamám kis receptes füzetéből került elő! 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!