Facebook hozzászólás

Üvegbe zárt nyár, ez a lestyán!

Nagyanyáink még nem használtak leveskockákat a vasárnapi húsleveshez. Ők lestyánt tettek el télire! Tegyük el mi is ezeket az étvágygerjesztő, görcsoldó, vízhajtó leveleket! Ilyenkor érdemes learatni, mert ebben az időszakban a legintenzívebb az íze! Húslevesek, csorbák, a kacsasütés káprázatos fűszere! 

Lestyán, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mossuk meg, csepegtessük le a növényt. Vastag szárairól tépkedjük le a leveleket, és vágjuk ne túl apróra. Tegyük sóval meghintve rétegesen egy mély tálba. Nagyjából 10 dkg levélhez 3 dkg só kell. Hagyjuk így vagy 8 órát, majd tegyük jó szorosan az összeesett leveleket tiszta üvegekbe. Zárjuk le, és ha átlátszó az üveg, tekerjünk rá egy kis alufóliát. Ha nem kap fényt, még a színét is megőrzi! Meglehetősen intenzív az íze!

Sós uborka télire

Úgy látszik, ez a hét a befőzés, a télre készülődés időszaka lett. Valahogy minden növény, gyümölcs, zöldség hamarabb érik. Akkor pedig nincs mit tenni, most kell feltölteni a kamránkat. Szerintem már meg sem lep senkit, hogy ez is a lőrinci nagymamám kis receptes füzetéből került elő! 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!